Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Akkar, pasta blekk og blåskjellsmørsaus

Akkar, pasta blekk og blåskjellsmørsaus >

1 liten, hel akkar

500 g blåskjell

100 g persillerot

100 g persille

500 g smør

200 g hvetemel eller tippo 00

4 egg

litt olje

1 dl hvitvin

salt og  sitron, etter smak

 

Start med akkaren. Ta av armer og ta ut blekket. Smelt smør og legg armene i. La dem trekke på lav temperatur i smøret til de kjennes møre. 

Så tar du hodet, pass på å rense det helt for innmat og hinner. Deretter kuttes det i like store biter og fryses inn lagvis. Når akkaren har vært i fryseren i 2 timer er den klar til å kuttes. Fryseprosessen er for å mørne kjøttet. Kutt i tynne strimler, jeg bruker skjæremaskin.

Stek bitene kjapt i glovarm panne før servering. Blekket skal i pastadeigen. 

 

Pasta

Kjør 200 g mel, 2 ss olje, blekk fra en hel akkar og 4 eggeplommer i en kjøkkenmaskin. Reduser 1 dl hvitvin i og ha i blåskjell, ha lokk over og la det koke opp.

Trekk kjelen av varmen og la skjellene trekke. Sil kraften og reduser. Begynn smørsausen med blåskjellkraften og visp inn temperert smør litt etter litt.

Smak til sausen med salt og sitron.

 

Persillerotchips

Kutt persillerot i tynne strimler og friter på ca. 160 °C til de er gylne. Disse brukes som garnityr.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev