Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Bakt flyndre med rogn, erter og poteter

Bakt flyndre med rogn, erter og poteter>

Flyndre er en sofistikert fisk med mild smak, og egner seg godt som dampet, men også panert og stekt. Her er en variant med rask ovnsbaking. Pass på tiden her. Har fisken rog, bruker du den. Dette er en rett med milde gode smaker. Ønsker du annet garnityr er det mye som passer, men vær forsiktig og balanser smakene.  

 

4 flyndrefileter

0,5 dl hvitvin

olje, estragon og salt etter smak

 

Flyndrefiletene legges i ildfast form med olje, vin og krydder. Formen dekkes med aluminiumsfolie og bakes i stekeovn på 220 °C i ca 7 minutter. Kok potetene i godt saltet vann, gjerne med noen urtestilker. Hul dem gjerne ut slik som på bildet. Det gir en fin effekt.  

 

Erter eller hestebønner

200 g erter eller hestebønner

½ fedd finhakket hvitløk

2 finhakkede sjalottløk

2 dl lett pisket krem

1 ss smør

salt, pepper og sitron etter smak

 

Sviss hvitløk og løk i smør. Tilsett ertene og la dem bli varme.  Tilsett lett pisket krem rett før servering. Smak til med salt, pepper og sitron.

 

Rogn

Er du så heldig at det er rogn i rødspetten kan du skrape den ut av rognposen. Krydre med salt, pepper og litt sukker. Rull den i klingfilm til en fin rull. Legg rullen i kokende vann og la den trekke i ca 10 minutter. Server fisken sammen med sylindre av rogn, bønner og skummet dandert rundt. Pynt gjerne med litt urter. Du kan også fritere bukfettet eller fettet på ribbena til et crispy garnityr.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev