Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Bakt torsk med kyllingglace, toastet frø og ovnsstekte poteter

Bakt torsk med kyllingglace, toastet frø og ovnsstekte poteter>

Kutt enten i stykker på 200 gram eller behold fileten hel. Bak i ovnen på 160 °C i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen er 42 °C. Glaser gjerne med kyllingglace under bakingen. 

 

Kyllingglace

1 l kyllingkraft

60 g blomsterhonning

1 dl epleeddik 

60 g nøttesmør

 

 

Nøttesmør er vanlig smør som er stekt gyllent og deretter avkjølt. Ha i salt og pepper etter smak.

Ha honning i en kjele og kok opp, tilsett eddiken og kyllingkraft.

 

La dette redusere til halvparten og smak til med salt, pepper og mer eddik om du trenger. Ha i nøttesmøret helt til slutt og sett til side. Bruk en pensel og glaser torsken med glacen etterhvert som du baker torsken i ovnen. 

 

 

Toastet frø

20 g solsikkefrø

20 g linfrø

20 g hasselnøtter, uten skall

litt solsikkeolje

10 g salt

 

Bland alt og stek det i ovnen med litt solsikkeolje og salt til det har en gyllen farge. Ta ut og la det hvile til du skal garnere torsken.

 

 

Ovnsbakte poteter

400 g poteter 

50 g solsikkeolje

timian og salt 

3 fedd hvitløk 

 

 

Bland olje, salt og grovhakket hvitløk med potetene og stek dem i ovnen på 180 °C i ca. 20-30 minutter. La fisken ligge i midten av anretningen og garner med mer frø og nøtter, og krydre med salt og pepper. Dander poteter rundt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev