FOTO Christian Brun
KOKK Jonatan Bukkøy Arntzen
APPETITT 4/2017
Kutt enten i stykker på 200 gram eller behold fileten hel. Bak i ovnen på 160 °C i ca. 10 minutter eller til kjernetemperaturen er 42 °C. Glaser gjerne med kyllingglace under bakingen.
Kyllingglace
1 l kyllingkraft
60 g blomsterhonning
1 dl epleeddik
60 g nøttesmør
Nøttesmør er vanlig smør som er stekt gyllent og deretter avkjølt. Ha i salt og pepper etter smak.
Ha honning i en kjele og kok opp, tilsett eddiken og kyllingkraft.
La dette redusere til halvparten og smak til med salt, pepper og mer eddik om du trenger. Ha i nøttesmøret helt til slutt og sett til side. Bruk en pensel og glaser torsken med glacen etterhvert som du baker torsken i ovnen.
Toastet frø
20 g solsikkefrø
20 g linfrø
20 g hasselnøtter, uten skall
litt solsikkeolje
10 g salt
Bland alt og stek det i ovnen med litt solsikkeolje og salt til det har en gyllen farge. Ta ut og la det hvile til du skal garnere torsken.
Ovnsbakte poteter
400 g poteter
50 g solsikkeolje
timian og salt
3 fedd hvitløk
Bland olje, salt og grovhakket hvitløk med potetene og stek dem i ovnen på 180 °C i ca. 20-30 minutter. La fisken ligge i midten av anretningen og garner med mer frø og nøtter, og krydre med salt og pepper. Dander poteter rundt.