Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Blåskjell og krabbeklør med asiatisk smak

Blåskjell og krabbeklør med asiatisk smak>

2 kg krabbeklør, helst rå

2 kg blåskjell, helst rå

1 grønn og 1 rød chili, renset og finkuttet

5 cm ingefær, renset og finkuttet

2 sitrongress, finkuttet

1 helt fedd hvitløk, grovkuttet

maldonsalt, nykvernet pepper og god olivenolje

1 bunt finhakket koriander

2 lime

 

Krabbeklørne gnis inn med ingrediensene som gir dem smak. Grilles over  åpen ild i en vid jerngryte eller i aluminiumsfolie. De får da en lett, røkt smak. Press over limesaft og hakket koriander ved servering. Blåskjellene skylles og renses før de pakkes i aluminiumsfolie med den samme smaksblandingen.

Legg dem i en gryte over grillen eller over glør, til de har åpnet seg. Det tar 5-10 minutter. Smak til med hakket koriander og lime.  

 

Chilimajones

1 dl majonesbase

1 ts hot, rød chilisaus

saft fra en lime

1 knivspiss chilipulver

1 knivspiss paprikapulver

4 dråper sesamolje

 

Avocadosalsa

2 avocadoer

saften fra en lime

1 finkuttet vårløk

salt og pepper

 

Bland alt grovt sammen. Smak til med salt, chilipulver og nykvernet, sort pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev