2 kg krabbeklør, helst rå
2 kg blåskjell, helst rå
1 grønn og 1 rød chili, renset og finkuttet
5 cm ingefær, renset og finkuttet
2 sitrongress, finkuttet
1 helt fedd hvitløk, grovkuttet
maldonsalt, nykvernet pepper og god olivenolje
1 bunt finhakket koriander
2 lime
Krabbeklørne gnis inn med ingrediensene som gir dem smak. Grilles over åpen ild i en vid jerngryte eller i aluminiumsfolie. De får da en lett, røkt smak. Press over limesaft og hakket koriander ved servering. Blåskjellene skylles og renses før de pakkes i aluminiumsfolie med den samme smaksblandingen.
Legg dem i en gryte over grillen eller over glør, til de har åpnet seg. Det tar 5-10 minutter. Smak til med hakket koriander og lime.
Chilimajones
1 dl majonesbase
1 ts hot, rød chilisaus
saft fra en lime
1 knivspiss chilipulver
1 knivspiss paprikapulver
4 dråper sesamolje
Avocadosalsa
2 avocadoer
saften fra en lime
1 finkuttet vårløk
salt og pepper
Bland alt grovt sammen. Smak til med salt, chilipulver og nykvernet, sort pepper.