Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Blåskjellragu, anisskum og salte speltkorn

Blåskjellragu, anisskum og salte speltkorn>

200 g rensede blåskjell

1 dl fløte

1/2 dl blåskjellkraft

2 ss villris

en liten neve strimlet ruccola

1/2 sjalottløk

 

Blansjer løken sammen med blåskjell og villris. Tilsett blåskjellkraften og kok opp. Pass på å gjøre dette i en stor nok kjele for å sikre rask oppkoking. Ha i fløte og kok sammen. Smak til med salt, pepper og sukker og rør inn ruccolageleen.  

 

Røkte blåskjell

Kok og rens blåskjellene. Beregn 7-10 blåskjell pr person.  Spre blåskjellene utover et stekebrett og røyk dem i ovnen.

 

Ruccolagelé

2 pakker ruccola

saltvann med litt sukker

3 g agar agar

1 plate gelatin

 

Blansjer ruccolaen i salt vann med litt sukker. Avkjøl den i isvann og klem ut mesteparten av vannet. Kjør massen opp med 5 dl kaldt vann i en mikser. Sil av og ha i 3 g agar agar og en plate gelatin. Legg geleen utover et flatt brett og avkjøl.

 

Ruccolamousse

3 pakker ruccola

4 eggehviter

2 dl fløte, smakt til med litt muskat

salt og pepper

2 plater gelatin

 

Blansjer renset ruccola og kjør den i en mikser sammen med eggehvitene til en glatt masse og sil av. Pisk opp ruccolablandingen og fløten, tilsmakt muskat, salt og pepper hver for seg. Bland gelatinen inn ruccoladelen og vend inn kremen.

 

Blåskjellglace

5 dl blåskjellkraft

1/2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

1 nellik

en liten klype dill

xantana fra Texturas

 

Blansjer alt utenom kraften. Ha på kraft og kok litt ned. Tykne glacen med litt xantana. Sil av og server straks.

 

Anisskum

Varm opp 2 dl melk med litt knust anis og la det trekke smak. Lag skum med en nespressoskummer.

 

Salte speltkorn

Kok spelten til den er litt mør og myk. Rist den i en panne med salt og litt vann. Anrett moussen på geleen og dander resten av ingrediensene pent rundt. Avslutt med anisskummet.

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev