Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Breiflabb stekt på beinet

Breiflabb stekt på beinet>

Beurre blanc saus

200 g banansjalottløk

200 ml hvitvin

200 ml hvitvinseddik

1 ss grov sennep

200 g kaldt smør

 

Kok løk, hvitvin og eddik ned til ½ dl væske. Pisk inn kaldt smør, litt av gangen til sausen tykner. Pass på at det ikke koker for lenge slik at sausen skiller seg. Vend den grove sennepen inn rett før servering

 

 

Saltbakt sellerirot

1 hel sellerirot

salt, mel og vann

 

Mel, vann og salt piskes sammen til en deig. Smak til – det skal smake mye av salt. Selleriroten vaskes og pakkes inn i den salte deigen. Stek den i ovnen på 185 °C i 45 minutter.

Ta av saltdeigen og skjær selleriroten opp i passende biter. Stek dem i litt olje i panna rett før servering. Gulrot og potet kokes al dente og vendes i litt smør rett før servering.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev