FOTO stian Broch
KOKK heini Pedersen og Nick Jensen
aPPETITT 1/2018
Beurre blanc saus
200 g banansjalottløk
200 ml hvitvin
200 ml hvitvinseddik
1 ss grov sennep
200 g kaldt smør
Kok løk, hvitvin og eddik ned til ½ dl væske. Pisk inn kaldt smør, litt av gangen til sausen tykner. Pass på at det ikke koker for lenge slik at sausen skiller seg. Vend den grove sennepen inn rett før servering
Saltbakt sellerirot
1 hel sellerirot
salt, mel og vann
Mel, vann og salt piskes sammen til en deig. Smak til – det skal smake mye av salt. Selleriroten vaskes og pakkes inn i den salte deigen. Stek den i ovnen på 185 °C i 45 minutter.
Ta av saltdeigen og skjær selleriroten opp i passende biter. Stek dem i litt olje i panna rett før servering. Gulrot og potet kokes al dente og vendes i litt smør rett før servering.