FOTO Ulla Westbø
KOKK Nils Henrik Søberg og Raul Jimenez
APPETITT 2/2008
CHILIDAMPEDE BLÅSKJELL
1 kg vaskede blåskjell
1 stor sjalottløk
1 chili
2 dl hvitvin
1 hel kinesisk hvitløk
koriander som pynt
Kutt sjalottløk og hvitløk fint i terninger og finsnitt chilien. Fres dette forsiktig i litt olje i en kjele. Ha i blåskjellene og tilsett hvitvin.
Damp dette under lokk til blåskjellene åpner seg. Da er de ferdige.
SAFRANSKUM
Sil blåskjellkraften over i en annen kjele og la det fosskoke i et minutt. Tilsett 2 dl fløte og la det fosskoke litt til. Rør inn 1 ss smør og smak til med sitron, salt og pepper.
Anrett blåskjellene i en dyp skål. Skum dette opp med en stavmikser ved servering og pynt med finsnittet koriander.