Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Chilidampede blåskjell med safranskum

Chilidampede blåskjell med safranskum>

CHILIDAMPEDE BLÅSKJELL

1 kg vaskede blåskjell

1 stor sjalottløk

1 chili

2 dl hvitvin

1 hel kinesisk hvitløk

koriander som pynt

 

Kutt sjalottløk og hvitløk fint i terninger og finsnitt chilien. Fres dette forsiktig i litt olje i en kjele. Ha i blåskjellene og tilsett hvitvin.

Damp dette under lokk til blåskjellene åpner seg. Da er de ferdige.

 

SAFRANSKUM

Sil blåskjellkraften  over i en annen kjele og la det fosskoke i et minutt. Tilsett 2 dl fløte og la det fosskoke litt til. Rør inn 1 ss smør og smak til med sitron, salt og pepper.

Anrett blåskjellene i en dyp skål. Skum dette opp med en stavmikser ved servering og pynt med finsnittet koriander.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev