Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Fish`n chips

Fish`n chips>

Ølrøre

2,5 dl hvetemel

2,5 dl maisenna

5 dl pale ale

1 ts bakepulver

1 ts salt

 

Bland godt og ha i litt mer øl om røren blir for tykk.

 

150 g torskefilet per porsjon legges på 5% saltlake i 1 time. Skylles deretter godt av og vendes først i mel, så i ølrøre, før den plasseres forsiktig i frityren. Den er ferdig når skorpen er fin og gyllen, på grensen til brun.

 

Remulade

3 egg

1 l rapsolje

1 dl agurkmiks

1 neve kapers

1 neve persille

2 ss Dijon sennep

1 ss sherryeddik

 

Legg alt i et større litermål. Kjør opp med stavmikser og smak til med salt og sitronjuice.

 

Agurkmiks

2 slangeagurker

2 gule løk

1 rød paprika

1 syrlig eple

1 l vann

 

Lake

1,5 dl vann

3/4 dl ren eddik ,24 %

4 dl sukker

1 ss salt

1 ss gule sennepsfrø

 

Skrell løk, epler og paprika. Skjær alt i små terninger. Legg løk og paprikaterninger i en skål. Kok opp vannet og hell over løk- og paprikablandingen. La det stå i 10 minutter. Sil bort vannet.

Bland ingredienser til laken og kok opp. Legg i eple- og grønnsaksterninger og la det koke uten lokk i 10 minutter. Hell over på varme, godt rengjorte glass.

 

 

Ertemos

1 kepaløk, kuttet i tynne skiver

1 dl hvitvin

2 l vann

 

Dette øvrige kokes opp.

 

1 l fryste erter has i det kokende vannet. Når ertene er møre, siles mesteparten av væsken vekk og ertene kjøres sammen med 100 g meierismør på stavmikseren til mos. Ikke kjør dem for lenge, det er bare fint at de har litt tygg. Smakes til med salt og sitronjuice. Serveres med en skive sitron og pommes frites.

 

Tips

Her brukes det utelukkende olivenoljen Montabes i frityrer. Den gir en uovertruffen smak og du sitter ikke igjen med en fet frityrluft i etterkant da oljen er renere og avgir mye mindre avfallsstoffer enn vanlig frityrolje.