Damp først blåskjell for å få blåskjellkraft.
1 kg blåskjell
1 finhakket chili
2 fedd finhakket hvitløk
1 liten rot finhakket ingefær
1 sjalottløk
ca ½ liter hveteøl, gjerne fra Kinn bryggeri
litt karri
¼ liter kremfløyte
sitron etter smak
finstrimlet gulrot, sellerirot og purre
laks og torsk i biter eller terninger
sjøkreps
Fres alle de finhakkede ingrediensene. Ha i blåskjell og tøm over hveteølet. La det dampe i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Sil av kraften. Fres en finhakket sjalottløk. Ha på litt karri, fres og ha i kraften. Reduser inn ca 1/3 eller halvparten. Ha i en boks kremfløyte og kok litt til. Smak til med sitron, salt og pepper.
Finstrimlet gulrot, sellerirot og purre has i helt til slutt sammen med laks og torsk, eller annen fisk i terninger. Sjøkrepsen er delt rå. Ha på meierismør, salt og pepper og gi den 1-2 minutter i ovnen på 225 °C før den serveres på toppen i suppen.
Blåskjellene legges i suppen helt til slutt. Anrett suppen i dype, vide skåler og dander med biter av fisk og blåskjell. Avslutt med sjøkreps og litt gressløk.