Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Fisk og skalldyrsuppe

Fisk- og skalldyrsuppe>

Damp først blåskjell for å få blåskjellkraft.

1 kg blåskjell

1 finhakket chili

2 fedd finhakket hvitløk

1 liten rot finhakket ingefær

1 sjalottløk

ca ½ liter hveteøl, gjerne fra Kinn bryggeri

litt karri

¼ liter kremfløyte

sitron etter smak

finstrimlet gulrot, sellerirot og purre

laks og torsk i biter eller terninger

sjøkreps

 

Fres alle de finhakkede ingrediensene. Ha i blåskjell og tøm over hveteølet. La det dampe i noen minutter til blåskjellene har åpnet seg. Sil av kraften. Fres en finhakket sjalottløk. Ha på litt karri, fres og ha i kraften. Reduser inn ca 1/3 eller halvparten. Ha i en boks kremfløyte og kok litt til. Smak til med sitron, salt og pepper.

Finstrimlet gulrot, sellerirot og purre has i helt til slutt sammen med laks og torsk, eller annen fisk i terninger. Sjøkrepsen er delt rå. Ha på meierismør, salt og pepper og gi den 1-2 minutter i ovnen på 225 °C før den serveres på toppen i suppen.

Blåskjellene legges i suppen helt til slutt. Anrett suppen i dype, vide skåler og dander med biter av fisk og blåskjell. Avslutt med sjøkreps og litt gressløk.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev