Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr fiskeburger, kongekrabbe og tomat og mozzarella

fiskeburger, kongekrabbe og tomat og mozzarella>

300 g fiskefilét i terninger av sei, hyse, torsk eller andre slag

50 g krabbekjøtt, kan sløyfes

1-1/2 ts salt

1 ss potetmel

100 g melk

100 g fløte

1,5 ss kuttet gressløk

2 ss smør til steking

en skive sprøstekt bacon pr person

 

Kjør fisk og salt sammen i en foodprocessor. Tilsett potet- mel og kjør alt godt sammen. Spe med melk og fløte til en jevn farse og tilsett gressløk. Smak til med nykvernet sort pepper. Form kakene med en spise- skje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne. Stek en «prøve- kake» først for å sjekke om smaken er som ønskelig. Er du fornøyd, steker du opp resten av farsen. 

 I stedet for å bruke isbiter i farsen, anbefales å legge utstyret til foodprocessoren ti minutter i fryseren. Den ferske fiskefileten kan også få 10 minutter i fryseren for å unngå høy temperatur i farsen. Før grillingen anbefales det å «steame» opp burgeren i passe porsjonsstørrelse til 80 °C i kjernen, slik at den er koagulert. 

 Smør gjerne på litt olivenolje og pakk den i brødposer  dersom du skal ha dem med på tur. Da er den litt fastere i fisken og klar til å få grillsmaken og varmebehandling fra grillen.

 

Kongekrabbe og løyromsalat

200 g kongekrabbeloin, ferdig renset og stekt

50 g løyrom

10 lett varmebehandlede blader av spinat

1⁄2 finkuttet rødløk

12 strå gressløk

2 dl crème fraîche

 

Bland alt sammen, og smak til med salt, pepper og sitron. Legg salaten under fiskebur- geren på hamburgerbrødet.

 

Tomat- og mozzarellasalat

200 g små klase- eller plommetomater

200 g mozzarellaost

1⁄4 rødløk

12 blader basilikum

1 ss ristede pinjekjerner, olivenolje balsamicoeddik,  finhakket vårløk,  maldonsalt  og nykvernet svart pepper

 

Server burgerne med kongekrabbe og løyromsalat, sprøstekt bacon og tomat- og mozzarellasalat, finhakket vårløk, basilikum, rødløk og pinjekjerner. Smak til med olje, balsamicoeddik, salt og pepper. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev