Torsken bakes i ovn på 120 °C med litt olivenolje.
Den er klar når den flakes lett.
Jordskok-krem
400 g jordskokker
melk som dekker
2 ss smør
salt etter smak
Jordskokkene skrelles, kuttes grovt og kokes møre i melk. Sil godt av og kjør til pure i blender med litt smør. Smak til med salt og litt sitronsaft.
Shimejisopp
Varm opp 2 dl olje med 1 fedd hvitløk. Trekk 1 pakke sopp i dette. Kjøl av og skjær bort bunnen av soppen.
Artisjokker og lake
200 ml olivenolje, 50 ml sitronsaft,1 stilk rosmarin, 1 stilk timian, 2 fedd hvitløk, 2 ferske laurbærblader og hel pepper blandes. Artisjokkene renses og posjeres til de er møre. Avkjøl i laken og grill dem rett før servering. 50 g crosner vaskes godt og posjeres i samme laken som artisjokkene. Dette varmes i litt smør og vann rett før servering. Smak til med salt og pepper.
Persillejuice
100 g spinat og 50 g persille forvelles i saltet vann i ca 3 minutter. Avkjøl raskt i isvann. Dette kjøres til pure i en blender og passeres. Varmes med litt vann rett før servering og smakes til med salt og pepper.
Piggvarsjy
2 kg piggvarbein
5 dl rødvin
3 sjalottløk
6 dl innkokt kalvekraft
Piggvarbeinene vaskes godt og bakes i ovnen på 170 °C til de blir gylne. Ha over i en kjele med kuttet løk og rødvin, og kok inn. Tilsett kalvekraften og kok dette sammen. Sil av og reduser litt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.