Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr torsk, jordskokk, sopp og piggvarsjy

torsk, jordskokk, sopp og piggvarsjy>

Torsken bakes i ovn på 120 °C med litt olivenolje.

Den er klar når den flakes lett.

  

Jordskok-krem

400 g jordskokker

melk som dekker

2 ss smør

salt etter smak

 

Jordskokkene skrelles, kuttes grovt og kokes møre i melk. Sil godt av og kjør til pure i blender med litt smør. Smak til med salt og litt sitronsaft.

 

 

Shimejisopp

Varm opp 2 dl olje med 1 fedd hvitløk. Trekk 1 pakke sopp i dette. Kjøl av og skjær bort bunnen av soppen.   

 

 

Artisjokker og lake

200 ml olivenolje, 50 ml sitronsaft,1 stilk rosmarin, 1 stilk timian, 2 fedd hvitløk, 2 ferske laurbærblader og hel pepper blandes. Artisjokkene renses og posjeres til de er møre. Avkjøl i laken og grill dem rett før servering. 50 g crosner vaskes godt og posjeres i samme laken som artisjokkene. Dette varmes i litt smør og vann rett før servering. Smak til med salt og pepper.

 

 

Persillejuice

100 g spinat og 50 g persille forvelles i saltet vann i ca 3 minutter. Avkjøl raskt i isvann. Dette kjøres til pure i en blender og passeres. Varmes med litt vann rett før servering og smakes til med salt og pepper.

 

Piggvarsjy

2 kg piggvarbein

5 dl rødvin

3 sjalottløk

6 dl innkokt kalvekraft

 

Piggvarbeinene vaskes godt og bakes i ovnen på 170 °C til de blir gylne. Ha over i en kjele med kuttet løk og rødvin, og kok inn. Tilsett kalvekraften og kok dette sammen. Sil av og reduser litt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev