Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Grillet havabbor, grillet spisskål og beurre blanc

Grillet havabbor, grillet spisskål og beurre blanc>

Beurre blanc

4 finkuttede sjalottløk

1 ss olje

5 dl hvitvin

400 g temperert smør

salt

 

Varm liten kjele med olje, tilsett sjalottløk og sauter til løken er blank. Tilsett hvitvin og reduser til halv mengde. Kjør smør inn i hvitvinsreduksjonen litt og litt. Smak til med salt.

 

 

Spisskål

4 grønne minispisskål 

50 g smeltet smør

 

Del spisskål i to og blansjer kjapt i kokende vann. Pensle snittsiden med smør grill deretter kålen og strø over salt.

 

 

Havabbor

500 g havabborfilet, ferdig skrapet

2 ss olje

salt

 

Salt kjøttsiden av fileten og smør skinnsiden med olje. Varm opp grill på høy varme og legg på fisken. Fisken er ferdig når kjøttet begynner å få en hvitere farge. Server med spisskål og sausen ved siden av.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev