FOTO stian broch
KOKK mikkel Husom, knut dale svendsen, og ludvig vatne
APPETITT 1/2020
Beurre blanc
4 finkuttede sjalottløk
1 ss olje
5 dl hvitvin
400 g temperert smør
salt
Varm liten kjele med olje, tilsett sjalottløk og sauter til løken er blank. Tilsett hvitvin og reduser til halv mengde. Kjør smør inn i hvitvinsreduksjonen litt og litt. Smak til med salt.
Spisskål
4 grønne minispisskål
50 g smeltet smør
Del spisskål i to og blansjer kjapt i kokende vann. Pensle snittsiden med smør grill deretter kålen og strø over salt.
Havabbor
500 g havabborfilet, ferdig skrapet
2 ss olje
salt
Salt kjøttsiden av fileten og smør skinnsiden med olje. Varm opp grill på høy varme og legg på fisken. Fisken er ferdig når kjøttet begynner å få en hvitere farge. Server med spisskål og sausen ved siden av.