Eplesmørsaus
50 g skrelt sjalottløk
2 ss hvitvinseddik
2 dl eplemost
4 knuste sorte pepperkorn
3 ss kremfløte
10 g skrelt ingefær
200 g kaldt usaltet smør i biter
1 fersk laurbærblad
5 svarte pepperkorn
2 fedd hvitløk
1 eple salt og sukker etter smak
Skrell og finkutt sjalottløk. Kok opp sjalottløk, hvitløk, sort pepper, eddik og hvitvin sammen med litt salt og sukker. Reduser ned til 1/3. Tilsett kremfløte og kok opp. Riv ingefær fint på en micro- plane og ha den i smørsaus- reduksjonen.
Senk varmen noe og pisk inn det kalde smøret litt og litt til du har en homogen saus. Sil sausen og smak til med sitronsaft, salt og evt. litt mer sukker.Server straks. Om ønskelig tilsettes rå terninger av små eplebiter rett før servering.
Rugbrød chips
Rugbrød pakkes godt i plast og fryses. Tas ut og kuttes på påleggsmaskin i så tynne skiver som mulig. Disse frite- res forsiktig på ca 16 °C til de er sprø. Løft dem forsiktig ut og over på papir og salt dem lett.
Syltet sjalottløk
2 dl hvitvinseddik
2 dl sukker
16 små sjalottløk
Kok opp sukker og eddik, tilsett sjalottløk og la det trelle seg mørt.