Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr skate, brønnkarse, rødvinsjy og snegler

skate, brønnkarse, rødvinsjy og snegler >

Skatevinge

100 g filet per person

 

Filetene rulles opp i klingfilm og dampes ved 65 °C i 7-9 minutter. Kjøles ned og grilles på en kullgrill.

 

 

Brønnkarsestilker

Plukkes grovt med stilk rett før servering og legges i en beurre monte i ca. 15 sekunder. Krydres med salt og pepper.

 

 

Beurre monte  

100 g vann

200 g smør

skall av en sitron

 

Vann kokes opp og smøret piskes inn. Sitronskallet trekkes i ca. 30 minutter, siktes og er nå klar til bruk. Tilsett løk og urter etter smak.

 

Rødvinsjy

1 l rødvin

500 g portvin

2 l hønsefond

2,5 dl   kalvefond

2 laurbærblader

1 løk

1 gulrot

2 kvister timian

150 g pastinakk

500 g fiskebein, helst av piggvar og ikke skate

noe grønnpepper, sitronskall og persillestilker

salt, etter smak

 

Alle urter og fiskebein kokes inn med rødvin. Stek ingrediensene raskt, tilsett fond, resten av væsken og kok halvveis inn sausegrunnlaget. Sikt blandingen,  reduser og kok inn til riktig konsistens. Trekk med grønnpepper, sitronskall, og persillestilker i ca 10 minutter. Krydres med salt.

 

Sneglenage 

1 l hønsefond

5 dl hvitvin

1/2 hel hvitløk

500 g epleeddik

timian, hvitløk og gulrot, i biter til nage

500 g kokte snegler

 

Sneglene kokes i nagen i ca. 20 minutter. Sett til side og la dem trekke i 40 minutter. Nagen helles på glass og brukes når man ønsker. Ved riktig oppbevaring holder dette i fire uker. Anrett gjerne som på bildet eller etter eget ønske.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev