FOTO marius Rua
KOKK sven Erik renaa og christopher Davidsen
appetitt 1/2013
4 koteletter av havabbor
50 g rød curry paste, kjøpt eller laget selv
4 ss solsikkeolje
1 ss grønn chili i tynne strimler
4 limeblad
2 sitrongress
1 ss brunt sukker
2 dl blåskjellkraft, kan sløyfes
2 dl fiskekraft
1,5 dl kokosmelk, light
1dl fløte
½dl fish sauce
Sauter currypasten i oljen til den slipper aroma og begynner og olje seg. Sitrongress, limeblad, chili og kraftene reduseres til det gjenstår 1 dl. Tilsett kokosmelk og fløte og la det trekke 10-15 minutter. Passer sausen, juster konsistensen og smaken så den får en lett konsistens og er akkurat så sterk som du vil ha den.
Tilsett oljen og juster smaken. Snitt litt i fisken og krydre den med salt. Stek den så av i panne med veldig høy varme. Når fisken begynner å bli ferdig ha i red currysausen og øs godt over fisken. Anrettes med 2 søtpoteter kuttet i terninger, kokt og stekt og karamellisert, friterte strimler av rotgrønnsaker og en neve koriander.