Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Havabbor, red curry, søtpotet og koriander

Havabbor, red curry, søtpotet og koriander >

4 koteletter av havabbor

50 g rød curry paste, kjøpt eller laget selv

4 ss solsikkeolje

1 ss grønn chili i tynne strimler

4 limeblad

2 sitrongress

1 ss brunt sukker

2 dl blåskjellkraft, kan sløyfes

2 dl fiskekraft

1,5 dl kokosmelk, light

1dl fløte ½dl fish sauce

 
Sauter currypasten i oljen til den slipper aroma og begynner og olje seg. Sitrongress, limeblad, chili og kraftene reduseres til det gjenstår 1 dl. Tilsett kokosmelk og fløte og la det trekke 10-15 minutter. Passer sausen, juster konsistensen og smaken så den får en lett konsistens og er akkurat så sterk som du vil ha den.

Tilsett oljen og juster smaken. Snitt litt i fisken og krydre den med salt. Stek den så av i panne med veldig høy varme. Når fisken begynner å bli ferdig ha i red currysausen og øs godt over fisken. Anrettes med 2 søtpoteter kuttet i terninger, kokt og stekt og karamellisert, friterte strimler av rotgrønnsaker og en neve koriander.


Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev