Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Helbakt kveite med smørsaus og sensommergrønnsaker

Helbakt kveite med smørsaus og sensommergrønnsaker>

Bak kveita i en kjempevarm steinovn til du når ca. 45-50 °C i kjernetemperatur.

 

La den hvile. Server fisken med bakte sensommergrønnsaker, noen skiver lardo og smørsaus med løyrom.

 

 

SMØRSAUS

3 dl tørr hvitvin

smør til passe konsistens

 

Hvitvinen reduseres til halvparten og monteres med smør til passe konsistens. Smak til med sitron, salt og løyrom. Vend gjerne inn finkuttet gressløk.

 

 

Bakte sensommergrønnsaker

1 gul løk i biter

2 pastinakker

4 persillerøtter

3 gulerøtter

1 sellerirot

2 rødbeter

timian

1/2 sitron

olivenolje

salt og pepper

  

Rens og skjær grønnsakene i passe og jevnstore biter. Legg dem lagvis i en ildfast form. Springle over med olivenolje og krydre med salt og pepper. Knus hvitløken og ha den over sammen med skall og saft av en halv sitron. Bak formen på 200 ° C i ca 25 minutter. 

Server til den helbakte fisken som en  delerett.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev