Bak kveita i en kjempevarm steinovn til du når ca. 45-50 °C i kjernetemperatur.
La den hvile. Server fisken med bakte sensommergrønnsaker, noen skiver lardo og smørsaus med løyrom.
SMØRSAUS
3 dl tørr hvitvin
smør til passe konsistens
Hvitvinen reduseres til halvparten og monteres med smør til passe konsistens. Smak til med sitron, salt og løyrom. Vend gjerne inn finkuttet gressløk.
Bakte sensommergrønnsaker
1 gul løk i biter
2 pastinakker
4 persillerøtter
3 gulerøtter
1 sellerirot
2 rødbeter
timian
1/2 sitron
olivenolje
salt og pepper
Rens og skjær grønnsakene i passe og jevnstore biter. Legg dem lagvis i en ildfast form. Springle over med olivenolje og krydre med salt og pepper. Knus hvitløken og ha den over sammen med skall og saft av en halv sitron. Bak formen på 200 ° C i ca 25 minutter.
Server til den helbakte fisken som en delerett.