Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr helbakt kveite og smørsaus

helbakt kveite og smørsaus>

Passer perfekt som hoved- rett sammen med nykokte vårgrønnsaker og smørsaus, smakt til med anis og sitron.

 

600 g kveitefilet, uten skinn og bein

1 ts ristet og malt fennikelfrø

1 ts ristet og malt anis

1 ts ristet og malt sort pepper

1 ss malt purreløkaske

1 liter 10 % saltlake

pepperot, brunet smør, persille og gressløk

 

Fileten saltes i saltlaken i 10 minutter, skylles og tørkes. Krydderet siktes rundt hele fisken. Smør godt med brunet smør utover et bakepapir og legg på fileten. Nappér også med litt brunet smør. Brett bakepapiret over fis- ken så den holder på smøret. Bak fisken på 120 °C og bak den til kjernen er 40 °C. La den hvile til den stiger til 45 °C. Øs over med litt varmt, brunet smør og server fisken med friske urter og revet pepperot. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev