Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Helfritert tørrfisk

Helfritert tørrfisk>

Hel filet av tørrfisk legges med tørt papir over og under i en 1 time. Krydre deretter med salt og pepper. Dyppes i tempurarøre og friteres ved 170 °C til den er gyllen. Legg den på papir og dryss lett med eddikpulver over.

 

Tempura med øl

25 g fersk gjær eller 3-4 ts bakepulver

3,5 dl øl, gjerne Still Smoking fra Bådin eller annet øl med røkt malt

5 dl Farris

500 g hvetemel

2 ts salt

2 ts nykvernet sort pepper

 

Bland sammen øl og gjær til det er løst opp. Tilsett Farris og rør forsiktig inn mel. Ha i salt og pepper til slutt. La det hvile i kjøleskap ca. en halvtime før bruk. 

 

 

Chips av gulbete, jordskokk og søtpotet

Høvle grønnsakene tynt på mandolin og legg dem i varmt vann med litt salt noen minutter. Tørk godt av og fritèr på 130 °C til de er gylne. Legg dem på papir og strø litt salt over.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev