Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Honningstekt brosme, grønnkål, havrerot og ingefærsaus

Honningstekt brosme, grønnkål, havrerot og ingefærsaus>

1 brosmefilet

1 dl akasiehonning

20 g ingefær

 

Kutt brosmefileten i porsjoner. Riv ingefær i honningen. Pensle den ene siden av fisken med honning. Stek fisken med honningsiden ned i tørr og varm panne.

 

Grønnkål

50 g grønnkål

10 g sitronskall

olivenolje

 

Rens og vask grønnkålen. Riv den i passe store biter og frys den. Varm den rett før servering, ha på revet sitronskall, olivenolje og salt. 

 

Stekt vårløk

1 vårløk per porsjon

 

Rens vårløken. Behold gjerne roten på enden av vårløken, men pass på at disse er godt renset for jord. Stek på hver side til de er møre.

 

Havrerot

1 havrerot per porsjon

olivenolje

sitronsaft

 

Puss havreroten med en grov svamp. Vakumer den med en spiseskje olivenolje, litt sitronsaft og salt. Steam den på 80 °C i ca 45 minutter til den er mør.

 

Ingefærsaus

½ l innkokt oksekraft

1 dl tamari soyasaus

2 dl hvitvin

30 g ingefær

3 sjalottløk

1 fedd hvitløk

 

Finkutt løk, hvitløk og ingefær. Ha på hvitvin og reduser. Tilsett oksekraft og soya. Anrett på tallerken med vårløk og grønnkål. Dander litt av sausen rundt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev