1 brosmefilet
1 dl akasiehonning
20 g ingefær
Kutt brosmefileten i porsjoner. Riv ingefær i honningen. Pensle den ene siden av fisken med honning. Stek fisken med honningsiden ned i tørr og varm panne.
Grønnkål
50 g grønnkål
10 g sitronskall
olivenolje
Rens og vask grønnkålen. Riv den i passe store biter og frys den. Varm den rett før servering, ha på revet sitronskall, olivenolje og salt.
Stekt vårløk
1 vårløk per porsjon
Rens vårløken. Behold gjerne roten på enden av vårløken, men pass på at disse er godt renset for jord. Stek på hver side til de er møre.
Havrerot
1 havrerot per porsjon
olivenolje
sitronsaft
Puss havreroten med en grov svamp. Vakumer den med en spiseskje olivenolje, litt sitronsaft og salt. Steam den på 80 °C i ca 45 minutter til den er mør.
Ingefærsaus
½ l innkokt oksekraft
1 dl tamari soyasaus
2 dl hvitvin
30 g ingefær
3 sjalottløk
1 fedd hvitløk
Finkutt løk, hvitløk og ingefær. Ha på hvitvin og reduser. Tilsett oksekraft og soya. Anrett på tallerken med vårløk og grønnkål. Dander litt av sausen rundt.