Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr ishavsrøye, blomkål og vinaigrette

ishavsrøye, blomkål og vinaigrette>

4 ishavsrøyefileter, uten bein, ca 120 g

4 skiver tynt skåret dansk rugbrød, skåret på langs

salt etter smak

 

Salt fisken. Legg den på rugbrødet og skjær til kantene. Stek fisken på medium varme med brødet ned i pannen. Når fisken er lun på toppen, snu den og ta den ut av pannen.

 

Blomkål

1 blomkål, hele skal anvendes

 

Syltet blomkål

Plukk små fine buketter, ca 10 stykker per person

1 dl eddik

2 dl sukker

3 dl vann

1 dillkvist

 

Kok opp alt. Ta kjelen av platen og la det trekke. Tett med på plastfilm når det er avkjølt. Hvis du sylter mye, kan du legge det i kokte syltetøyglass. Ha på tett lokk når det eravkjølt.   

 

Rå blomkål

2 store blomkålbuketter

god rapsolje

 

Høvle blomkålen i tynne skiver på en mandolin. Springle med litt god rapsolje.

 

Skrapet blomkål

Skrap blomkålen slik at den får en cous cous-konsistens.

 

Blomkålpuré

Del resten av blomkålen i mindre biter. Stek bitene gyllenbrune, tilsett vann og kok dem møre. Sil av vannet, men spar på det. Miks blomkålen og spe med blomkålsvannet til en purékonsistens. Smak til med salt og sitron.

 

Grønnsaksvinaigrette

50 g finkuttet sjalottløk

50 g finkuttet gulrot

50 g finkuttet selleri

god solsikkeolje

 

Ha alt opp i en kjele og dekk med olje. La det trekke på svak varme i 15 minutter.

 

god rapsolje

cherry vineddik

20 g finkuttet gressløk

 

Hell av halvparten av solsikkeoljen. Tilsett rapsolje i samme mengde som du helte av. Smak til med vineddik. Det skal smake av vineddik. Tilsett finkuttet gressløk. Anrett fiskestykket med blomkål i forskjellige varianter rundt. Avslutt med grønnsaksvinaigrette og litt dill.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev