Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Ishavsrøye med løyrom

Ishavsrøye med løyrom>

2 ishavsrøyer

salt

røykspon

 

Syltet agurk kokes raskt opp og avkjøles. 

 

1 agurk

1 dl sukker

0,5 dl hylleblomstsaft

1 dl eplecidereddik

2 dl vann

 

 

Topping 

4 skiver lardo

1 pakke spirer

100 g løyrom

 

 

Glace 

5 dl eplejuice

1 dl eplecidereddik

1 dl kyllingkraft, kan sløyfes

 

Filetér og lettsalt fisken med finsalt. Røyk deretter fisken på 40 °C i en halvtime. Da er den helt ferdig. Skjær skiver på langs av agurken og legg den opp i kald lake. Reduser eplejuice, eddik og kyllingkraft til det halve.

 

Dette skal pensles rikelig på fisken. 

Legg fisken på tallerken og legg på en skive lardo på hver filet. Pensle med epleglace og topp med syltet agurk, løyrom og spirer. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev