Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kamskjell, sjøkrepslasagne og estragonolje

Kamskjell, sjøkrepslasagne og estragonolje>

Estragonolje

400 g estragon, med stilk

4 dl solsikkeolje

1 klype salt

 

Ha alt i en thermomix og kjør på full kraft i 30 sekunder. Skru ned hastigheten og sett temperaturen til 80 °C. Kjør i 9 minutter. Sil av og kjøl ned.

 

Kamskjellfarse

500 g kamskjell, frossen Clearwater

3-4 dl fløte

salt etter smak

 

Kjør halvfryste kamskjell i en blender sammen med et par klyper salt og spe med fløte. Vær rask med fløten og ikke kjør blandingen i mer enn 30 sekunder, da kan den sprekke.

 

Sjøkrepsfarse

500 g renset sjøkrepshale

3 egg

salt, etter smak

5 ss finkuttet estragon

 

Kjør sjøkrepshaler, salt, estragon og egg i en blender. Når blandingen er homogen vendes kamskjellfarsen inn. Smak til med salt. Spre blandingen tynt på en silikonmatte og dekk med klingfilm. Bak i ovnen på 100 °C med 100 % damp i 3 minutter. Kjøl ned og stikk ut med en rund utstikker.

 

Pasta

300 g tipo 00 mel

1 egg

9 eggeplommer

10 g olivenolje

10 g melk

2 klyper salt

 

Bland alt i en blender og kjør sammen. Legg deigen på benken og kna godt i 1 minutt. Vakumer deigen og la den ligge i kjøleskapet i et par timer før den rulles ut med en pastamaskin. Kutt pastaen slik at man har flere plater som er 10x15 cm og kok platene i saltet vann. Kjøl raskt ned i kaldt vann og stikk ut med en rund utstikker, samme størrelse som er brukt til sjøkrepsfarsen.

 

Ostesaus

6 dl fløte

300 g aromasopp

200 g parmesan

 

Kutt aromasoppen i små biter, stek i litt olje og ha på fløten. Kok fløten ned til 1/3 og sil av. Varm opp fløten og vend inn revet parmesan.