Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Klippfisk, sprøtt lammefett og sellerikrem

Klippfisk, sprøtt lammefett og sellerikrem >

 Røkt sellerikrem

2 sellerirøtter

1 dl fløte

2 dl nøttesmør

salt etter smak

 

Kok sellerirøttene møre i vann og røyk dem i ovnen. Kjør opp i blender med fløte og smør, og smak til.

 

Brandade med spekepølse

4 mandelpoteter

1 fedd hvitløk

100 g klippfisk

2 dl nøttesmør

1 dl melk

1 laurbærblad

olivenolje, salt og pepper

 

Lag potetkrem med hvitløk, nøttesmør og melk. Hvitløken kokes med potetene og moses med. Trekk klippfisk i melk med laurbær. Blandes sammen og smakes til med olivenolje og krydder.

 

 

Karamellisert knutekålskum

4 små knutekål, ca 6 cm i diameter

2 sjalottløk

1 fedd hvitløk

2 dl kyllingkraft

6 dl fløte

2 dl melk

2 dl nøttesmør

salt og pepper

 

Knutekålen deles i 2 og legges på brett med snittflaten ned. Bak i ovn på 180 °C i 2 timer. Fres løk i kjele, ha i kraft, melk og fløte. Fjern det svidde ytterste laget på knutekålen og kok sammen med basen til passe tykkelse. Smak til med nøttesmør, salt og pepper. Anrett fisken på en tallerken med garnityret på toppen og rundt fisken.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev