Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Klippfisk-krem, vaktelegg og trøffel

Klippfisk-krem, vaktelegg og trøffel>

Klippfisk-krem

200 g klippfisk

50 g mandelpoteter

3 eggeplommer

4 dl olivenolje

1 ss dijon sennep

1 ss hvitløksolje

salt og pepper

 

Bak klippfisken i olivenolje og kok mandelpotetene. Kjør sammen fisk, potet, eggeplomme og dijon sennep i foodprosessor. Spe med olivenolje til du får den rette tykkelsen og smak til. Dette blir nesten som å lage en majones.

 

Eggerørekrem

3 egg

1 dl fløte

1 ss smør

salt og pepper

1 ts gelaspesia

 

Lag eggerøre og kjør i en termomix med gelaspesia.

 

Friterte vaktelegg

Vaktelegg kokes i 1 minutt og 40 sekunder, skrelles, vendes i pancomel og friteres på 190 °C til de er passe gylne.

 

Smørsyltet, hvit delikatesseløk

4 hvite delikatesseløk

1 dl vann

2 ss smør

1 ss hvitvineddik

1 ss sukker

salt og pepper

 

Kok opp laken og smak til. Vakumer sammen med løken og steam i ovn på 87 °C i ca 40 minutter.

 

Eplefluidgel

2 dl eplejuice

1 dl epleeddik

2 ss sukker

1,3 g agar agar

 

Kok opp væske med sukker, pisk inn agar agar og kok i 5 minutter. Avkjøl til gelekonsistens og piskes løs igjen. Legg et lag med klippfisk-krem, melbatoast, fisk og resten av garnityret.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev