Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kokt laks, poteter og pepperrot

Kokt laks, poteter og pepperrot>

400 g renskåret lakserygg

saltes i 10 minutter i 10 % saltlake

 

KKIKELAKE

5 dl vann

2 dl sherryeddik

2 dl olivenolje

stjerneanis, fennikelfrø, sort pepper, sennepsfrø

 

Krydderet og væsken kokes opp og trekkes i 3 timer.

 

8 store Amandinepoteter

2 sjalottløk

20 g frisk pepperrot

1 ss fin sennep

1 dl sherryeddik

2 dl olivenolje

1 ts brunt sukker

salt

dill, blomster og sprøstekt rugbrød som pynt

 

Kok opp kokelaken. Ha i laksen og la den trekke til den blir kald. Løft fisken ut av laken, «flak» den i passende biter og ha på revet pepperrot. Kutt potetene og løken i tynne skiver. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre og kok løken mør i eget lettsaltet vann.

 

Pisk sammen sennep, eddik og olje til en vinaigrette og smak til med salt og brunt sukker. Vend potetene og løken i vinaigretten.

 

Anrett blandingen sammen med laksen, rugbrødet og nyrevet pepperot. Pynt med dill, blomster og garner med litt av vinaigretten.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev