400 g renskåret lakserygg
saltes i 10 minutter i 10 % saltlake
KKIKELAKE
5 dl vann
2 dl sherryeddik
2 dl olivenolje
stjerneanis, fennikelfrø, sort pepper, sennepsfrø
Krydderet og væsken kokes opp og trekkes i 3 timer.
8 store Amandinepoteter
2 sjalottløk
20 g frisk pepperrot
1 ss fin sennep
1 dl sherryeddik
2 dl olivenolje
1 ts brunt sukker
salt
dill, blomster og sprøstekt rugbrød som pynt
Kok opp kokelaken. Ha i laksen og la den trekke til den blir kald. Løft fisken ut av laken, «flak» den i passende biter og ha på revet pepperrot. Kutt potetene og løken i tynne skiver. Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre og kok løken mør i eget lettsaltet vann.
Pisk sammen sennep, eddik og olje til en vinaigrette og smak til med salt og brunt sukker. Vend potetene og løken i vinaigretten.
Anrett blandingen sammen med laksen, rugbrødet og nyrevet pepperot. Pynt med dill, blomster og garner med litt av vinaigretten.