Gulrotkremmerhus
6 gulrøtter
4 ss gulrotjuice
1 liten kålrot
litt løkkraft
Gulrøttene skrelles og høvles på mandolin. Gulrotjuicen vakuumeres på 97%. Kok dem i vann til de er møre. Avkjøl og kjør dem i en mikser til en glatt puré. Sil av all ekstra væske. Skjær kålroten i tynne skiver på skjæremaskin og kok den mør i løkkraft. Kutt den i runde skiver og rull dem til kremmerhus.
Grillet gulrot
Vask gulroten, behold skallet på og grill den hardt i stekepannen. Kutt dem i passende fine biter.
Syltet gulrot
Kutt gulroten i tynne strimler og ha dem i en varm 1-2-3 syltelake.
Gulrotkube med gulrot og spyd
Kutt gulroten i småterninger og vakuumer dem med 4 ss gulrotjuice og 3 einebær delt i 2. Skrap og kutt til gulroten. Kok den mør i gulrotjuice med 1-2 stjerneanis. Monter kuben og spydet med en rå strimlet gulrot.
Konfitert ishavsrøye med løpstikke
Dekk ishavsrøyefileten med skinn i rapsolje som er trukket med løpstikke. Bruk 1 liter olje, 2 potter løpstikke og konfiter den på 50 °C i ovnen i vakuum. La den ligge vakuumert og trekke over natta. Konfiter den så på 90 °C til den er helt ferdig. Det tar ca 8-10 minutter.
Ishavsrøyerull
Snitt fileten i midten og brett opp så du får en stor overflate, rull fileten i klingfilm og posjer den i ovnen på 53 °C til den er ferdig. Det tar ca 8-10 minutter. Rull den i hakket løpstikke, salt og pepper.
Røyechips
Skrap av og rens skinnet som blir igjen fra rullen. Legg dette mellom 2 ark bakepapir og legg i press i ovnen på 175 °C i 15 minutter.
Mandelpotetpuré
Kok 5 mandelpoteter møre og passèer. Kok opp litt fløte, ha pureen i og smak opp med smør, salt og pepper og ost fra Eiker Gårdsysteri, type Holtefjell X O eller god parmesan. Anrett de forskjellige ingrediensene på en tallerken. Server med røyechips og et ekstra dryss med finhakket løpstikke.