Kongekrabbe
4 bein av kongekrabbe
1 ss solsikkeolje
40 g smør
1 kvist estragon
3 fedd hvitløk
½ sitron smør til steking av loin
Bakt blomkål
1 blomkål
50 g smør salt, etter smak
Blomkålen bakes på 195 °C i 15 minutter eller til den er gyllen. Den skjæres til og stekes i pannen ved servering.
Blomkålpuré
1 blomkål
50 g fløte
50 g crème fraîche
salt og sitron, etter smak
Kongekrabbesaus
skall og avskjær fra krabben
2 sjalottløk
1 ts tomatpuré
5 fedd hvitløk
½ gulrot
¼ purreløk
½ fennikel
1 ts hel pepper
½ ts fennikelfrø
½ ts korianderfrø
250 g smør
200 g fløte
50 g H-melk
Chiliolje
60 g grønn chili
100 g spinat
150 g solsikkeolje
Lag olje av dette.