Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kongekrabbe og bakt blomkål

Kongekrabbe og bakt blomkål>

Kongekrabbe

4 bein av kongekrabbe

1 ss solsikkeolje

40 g smør

1 kvist estragon

3 fedd hvitløk

½ sitron smør til steking av loin


Bakt blomkål

1 blomkål

50 g smør salt, etter smak

Blomkålen bakes på 195 °C i 15 minutter eller til den er gyllen. Den skjæres til og stekes i pannen ved servering.

Blomkålpuré

1 blomkål

50 g fløte

50 g crème fraîche

salt og sitron, etter smak

 

Kongekrabbesaus

skall og avskjær fra krabben

2 sjalottløk

1 ts tomatpuré

5 fedd hvitløk

½ gulrot

¼ purreløk

½ fennikel

1 ts hel pepper

½ ts fennikelfrø

½ ts korianderfrø

250 g smør

200 g fløte

50 g H-melk

Chiliolje

60 g grønn chili

100 g spinat

150 g solsikkeolje

Lag olje av dette.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev