Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kongekrabbe, sitron, estragonmajones

Kongekrabbe, sitron, estragonmajones >

20 kg rå kongekrabbe

1 sitron

noen ss romtemperert smør

2 ss rapsolje

 

Klipp vekk halvparten av skallet med en saks. Smak til med salt og pepper.

Ha litt rapsolje i en varm stekepanne. Stek først kongekrabben med skallsiden ned i 20 sekunder.

Skru varmen litt ned og snu krabben.

Stek til den er gylden. Ha i 1 ss smør på slutten.

Press sitronsaft over og server med estragonmajones.

 

Estragonmajones

4 eggeplommer

1 ss dijon sennep

1 ss hvitvinseddik

600 ml rapsolje

1 bunt fersk estragon

½ sitron

 

Ha eggeplommer, estragon, eddik og salt i en miksebolle.

Kjør med stavmikser, tilsett litt og litt rapsolje til du får en fin emulsjon.

Smak til med salt og sitron. Vi bruker en del pickles i våre retter,

her er det brukt en generell syltelake så er det bare fantasien som setter grenser.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev