Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Krabbesuppe med butterdeigslokk

Krabbesuppe med butterdeigslokk >

4 ildfaste suppeskåler

2 dl hvitvin

4 sjalottløk

1 taskekrabbe

2 ss cognac

30 g smør

5 dl fløte

1 purreløk

2 plater butterdeig

3 eggeplommer

 

Kok hvitvinen ned til det halve med 2 finhakkede sjalottløk. Tilsett 5 dl fløte og kok dette ned til 2/3. Rens alt kjøttet av krabben før du tilsetter det i suppebasen. Det er viktig at du får med alt det røde i hodet på krabben for dette vil gi suppen en flott rødlig farge. Kjør opp suppen med 30 g smør. Bruk en stavmikser og smak til med salt, pepper og en skvett cognac.

Finsnitt purreløk og sjalottløk til garnityr i suppen, smørdamp det lett og sett det til side. Fyll de ildfaste suppeskålene med varm suppe og fordel sjalottløken og purreløken i formene. Forvarm ovnen til 200 °C og smør kanten på suppeskålene med eggeplommer. Dette skal fungere som lim til butterdeigen.

Bak ut butterdeigen til halvparten av tykkelsen og stikk ut fire runde lokk med butterdeig som er store nok til å dekke suppeskålen med god margin. Pensle lokkene med eggeplommer før du monterer dem på suppeskålene. Sett suppeskålene i ovnen i ca 10 minutter før servering.   

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev