Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kveite med kanel beurre blanc

Kveite med kanel beurre blanc >

½ kg kveitefilet, deles i fire

2  rødløk

2 kepaløk

3 banansjalottløk

3 vårløk

½ finhakket hvitløk

1 dl hvitvin

 

Skrell og kutt løken i like terninger og vårløken i 1 cm store staver. Svisj løken i en stor kjele med 50/50 olje og smør og med hvitløken. Når løken blir gyllen slår du over hvitvinen. Smak til med salt og

pepper.   

 

Beurre blanc med kanel

 ½ l hvitvin

3 kanelstenger

2 banansjalottløk

250 g usaltet smør, i terninger

sitronsaft, etter smak

 

Finhakk løken og reduser til det er ca 1 dl igjen. Pisk inn smøret. Ikke la temperaturen bli mer enn 70 °C. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.

 

Garnityr

Ta ut kjernen av et granateple og strø dem utover på tallerkenen. 2 poteter kuttes med potetskreller eller ostehøvel og friteres. Legg dem på et husholdningspapir og strø på salt. Anrett fisken på en liten salat. Dander løk og beurre blanc rundt. Pynt med garnityret.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev