½ kg kveitefilet, deles i fire
2 rødløk
2 kepaløk
3 banansjalottløk
3 vårløk
½ finhakket hvitløk
1 dl hvitvin
Skrell og kutt løken i like terninger og vårløken i 1 cm store staver. Svisj løken i en stor kjele med 50/50 olje og smør og med hvitløken. Når løken blir gyllen slår du over hvitvinen. Smak til med salt og
pepper.
Beurre blanc med kanel
½ l hvitvin
3 kanelstenger
2 banansjalottløk
250 g usaltet smør, i terninger
sitronsaft, etter smak
Finhakk løken og reduser til det er ca 1 dl igjen. Pisk inn smøret. Ikke la temperaturen bli mer enn 70 °C. Smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Garnityr
Ta ut kjernen av et granateple og strø dem utover på tallerkenen. 2 poteter kuttes med potetskreller eller ostehøvel og friteres. Legg dem på et husholdningspapir og strø på salt. Anrett fisken på en liten salat. Dander løk og beurre blanc rundt. Pynt med garnityret.