Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Laks teryaki

Laks teryaki>

190 g laksefilet, gjerne salma

150 g fersk spinat    

2 hele sitroner    

3,6 dl teriyakisaus

 

 

Teryakisaus

1,2 dl soyasaus

1,2 dl  mirin 

1,2 dl  sake

18 g finrevet fersk ingefær       

3 finhakkede hvitløkbåter          

1 finhakket mild hvit løk eller det hvite på vårløken    

10 g sukker

10 cm tørket konbu, japansk brunalge

10 g finrevet daikon, japansk reddik

 

 

Bland alle ingrediensene i en kjele og varm blandingen til kokepunktet. Slå ned varmen og la det simre noen minutter. Ta kjelen av varmen, avkjøl og sil blandingen gjennom en finmasket sil. Legg laksefileten i teryakisausen i 25 minutter.

Varm opp olje i en panne eller wok og stek fisken i 3-4 minutter på begge sider til den er crispy. Stek fileten ferdig i ovnen i 2 minutter på 190 °C. Server laksen på fersk, vasket og renset spinat og tang. Bruk gjerne grillet sitron som garnityr.   

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev