190 g laksefilet, gjerne salma
150 g fersk spinat
2 hele sitroner
3,6 dl teriyakisaus
Teryakisaus
1,2 dl soyasaus
1,2 dl mirin
1,2 dl sake
18 g finrevet fersk ingefær
3 finhakkede hvitløkbåter
1 finhakket mild hvit løk eller det hvite på vårløken
10 g sukker
10 cm tørket konbu, japansk brunalge
10 g finrevet daikon, japansk reddik
Bland alle ingrediensene i en kjele og varm blandingen til kokepunktet. Slå ned varmen og la det simre noen minutter. Ta kjelen av varmen, avkjøl og sil blandingen gjennom en finmasket sil. Legg laksefileten i teryakisausen i 25 minutter.
Varm opp olje i en panne eller wok og stek fisken i 3-4 minutter på begge sider til den er crispy. Stek fileten ferdig i ovnen i 2 minutter på 190 °C. Server laksen på fersk, vasket og renset spinat og tang. Bruk gjerne grillet sitron som garnityr.