Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Lange, røkt kolje, blåskjellskum og blomkål

Lange, røkt kolje, blåskjellskum og blomkål>

Lange

600 g langefilet, saltes med grovsalt i 15 minutter, skylles og tørkes godt

1 dl nøttesmør

200 g persille

50 g gressløk

2 fedd hvitløk

 

Varm opp nøttesmør og ha i alle urter og hvitløk. Kjør opp på en blender.

Pensle blandingen på langen og pakk den inn i klingfilm. Steames på 80 °C i ca. 5-8 minutter og avsluttes i jospergrill.

 

 

Purreløk konfitert med aromater

1 purreløk

 

Aromatisk olje

5 dl olje

5 fedd hvitløk

4 kvister timian

zest av 1 sitron

1 ts sort pepper

1 ts fenikkelfrø

 

Ha purreløken i den aromatiske oljen og confiter den i ovn på 95 °C i 30 minutter. Tas opp fra oljen og brunes i panne.

 

 

Blomkålpuré

1 blomkål

5 ss nøttesmør

2 dl fløte

salt og sitron, etter smak

 

 

Råstekt blomkål

4 store blomkålbuketter, delt i to

Stekes i panne med snittsiden ned i nøttesmør til den er gyllen. Avslutt i ovn med en liten klype salt.

 

 

Røkt kolje og blåskjellskum

200 g avskjær av røkt kolje

1 dl melk

1 dl blåskjellkraft

18 g smør

10 g hvetemel

cayennepepper

salt og sitron, etter smak

 

Brun koljeavskjæret i jospergrill, ha på melk og la det stå i josperen i fem minutter. Sil kraften og bland det med blåskjellkraft. Lag en lys jevning med smør og hvetemel. Tilsett kraften og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med cayennepepper, salt og sitron. Dersom smeten blir litt for tykk, spe med litt melk til passe konsistens. Ha over i en espumaflaske. Tilsett to patroner og la den stå i fem minutter før man bruker den.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev