Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Lettrøkt laks, fennikel, appelsin og sennep

Lettrøkt laks, fennikel, appelsin og sennep>

400 g renskåret lakserygg, fri for skinn og ben

1 neve røykespon

20 g kaviar evt. avruga, løjrom eller ocietra

1 liten fennikel

1 ss olivenolje

saften av seks appelsiner

1 ss grov sennep

1 ss fin sennep

maizena

noen kvister med dill

salt og pepper

 

Kutt laksen til en lang «loin»  og sukkersalt den i 2 timer i en blanding av 60% salt og 40 % sukker og røyk den. Rull laksen opp i klingfilm til en stram pølse.

Bak den i ovnen på 60 °C  til 32 °C kjernetemperatur. Avkjøl i isvann og sett den i kjøleskapet over natten.

 

Kutt den så i passende biter og server den temperert ved å varme den forsiktig i ovnen til den har romtemperatur.

Kok inn appelsinen til en 1/3 del. Jevn med litt maizena og monter med sennep.

 

Server dette kaldt. Anrett laksen med rå og revet fennikel, dill kaviar, olivenolje, salt og pepper.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev