Denne er kjempegod når den er røkt, men funker fint også om man ikke har mulighet for å røyke fisken.
700-800 g kveitefilet uten skinn og bein
100 g grovsalt
røykespon
1 l H-melk
5 sorte hele pepperkorn eller krydderpepper
1 laurbærblad
10 g pepperrot
3 dl fløte
100 g kokt kalvetunge
1 nykål
20 g meierismør
Ha laurbær, pepper og melk i en kjele. La det trekke, men ikke koke i ca 40 minutter. Kveiten saltes i ca 10 minutter på grovsalt. Skyll så av vannet og røyk kveitefileten i 10 minutter i en abu-røker om du har. Legg mindre stykker av fisken i en form. Hell over den varme melken og la fisken trekke til den er ferdig.
Kutt nykål i mindre biter og kok den mør. Kjør den på en blender til en glatt puré. Smak til med salt, pepper og smør. Kalvetungen kuttes i terninger og stekes eller grilles. Fløten kokes inn til det halve. Smak til med salt, pepper og sitron. Ced servering has revet pepperrot i sausen og over kveiten.