Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Lettrøkt og melkeposjert kveite

Lettrøkt og melkeposjert kveite>

Denne er kjempegod når den er røkt, men funker fint også om man ikke har mulighet for å røyke fisken.

 

700-800 g kveitefilet uten skinn og bein

100 g grovsalt

røykespon

1 l H-melk

5 sorte hele pepperkorn eller krydderpepper

1 laurbærblad

10 g pepperrot

3 dl fløte

100 g kokt kalvetunge

1 nykål

20 g meierismør

 

Ha laurbær, pepper og melk i en kjele. La det trekke, men ikke koke i ca 40 minutter. Kveiten saltes i ca 10 minutter på grovsalt. Skyll så av vannet og røyk kveitefileten i 10 minutter i en abu-røker om du har. Legg mindre stykker av fisken i en form. Hell over den varme melken og la fisken trekke til den er ferdig.

Kutt nykål i mindre biter og kok den mør. Kjør den på en blender til en glatt puré. Smak til med salt, pepper og smør. Kalvetungen kuttes i terninger og stekes eller grilles. Fløten kokes inn til det halve. Smak til med salt, pepper og sitron. Ced servering has revet pepperrot i sausen og over kveiten.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev