2 makreller
1 pakke grønnkål
½ sellerirot
100 g rømme, Seterrømme eller Rørosrømme
10 g sukker
40 g salt
litt kuttet gressløk
sitronsaft
maldonsalt
solsikkeolje til fritering
meierismør til steking
Fileter makrellene og napp eller skjær ut beinene. Bland sammen sukker og salt og fordel på filetene. La dem ligge i ca. 10 minutter, skyll og tørk godt.
Trolldeig
(til selleri)
100 g salt
200 g hvetemel
100 g vann
1 ss nøytral olje
Alt blandes sammen til en deig. Pakk selleriroten godt inn i trolldeigen og stek i ovn på 180 °C i 45-50 minutter. Stikk en nål inn og kjenn at sellerien er helt mør. Ta den ut og kjøl litt ned før du tar av den harde deigen. Skjær av skallet rundt og riv sellerien i biter.
Rens grønnkålen ved å plukke de grønne bladene av stilken. Forvell halvparten i godt saltet vann for så å kjøle ned i isvann. Tørk godt av på papir. Friter den resterende halvdelen i olje oppvarmet til ca. 180 °C. Etter fritering, ha på litt salt og la det renne godt av på papir.
Pisk rømmen til den er stiv. Grill makrellene på høy varme, gjerne på en kullfyrt grill. Mariner selleriroten med litt sitronsaft og maldonsalt. Stek grønnkålen i smør, klem på godt med sitronsaft og litt salt før servering. Anrett som på bildet med den friterte kålen og rømme i små kuler. Bruk en varm skje for å få den riktige formen.