Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Makrell, saltbakt selleri og grønnkål

Makrell, saltbakt selleri og grønnkål>

2 makreller

1 pakke grønnkål

½ sellerirot

100 g rømme, Seterrømme eller Rørosrømme

10 g sukker

40 g salt

litt kuttet gressløk

sitronsaft

maldonsalt

solsikkeolje til fritering

meierismør til steking

 

Fileter makrellene og napp eller skjær ut beinene. Bland sammen sukker og salt og fordel på filetene. La dem ligge i ca. 10 minutter, skyll og tørk godt.

 

 

Trolldeig

(til selleri)

100 g salt

200 g hvetemel

100 g vann

1 ss nøytral olje

 

Alt blandes sammen til en deig. Pakk selleriroten godt inn i trolldeigen og stek i ovn på 180 °C i 45-50 minutter. Stikk en nål inn og kjenn at sellerien er helt mør. Ta den ut og kjøl litt ned før du tar av den harde deigen. Skjær av skallet rundt og riv sellerien i biter.

Rens grønnkålen ved å plukke de grønne bladene av stilken. Forvell halvparten i godt saltet vann for så å kjøle ned i isvann. Tørk godt av på papir. Friter den resterende halvdelen i olje oppvarmet til ca. 180 °C. Etter fritering, ha på litt salt og la det renne godt av på papir.

Pisk rømmen til den er stiv. Grill makrellene på høy varme, gjerne på en kullfyrt grill. Mariner selleriroten med litt sitronsaft og maldonsalt. Stek grønnkålen i smør, klem på godt med sitronsaft og litt salt før servering. Anrett som på bildet med den friterte kålen og rømme i små kuler. Bruk en varm skje for å få den riktige formen.  

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev