Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Miso-marinert svarttorsk

Miso marinert svarttorsk >

1/4 kopp sake

1/4 kopp mirin

4 ss hvit miso

 lime

3 ss sukker

4 svarte torskefileter

 

Lag miso marinaden et patr dager i forveien  og mariner fisken. Reduser sake og mirin i en mellomstor kjele på høy varme. Kok i 20 sekunder for å fordampe alkoholen. Skru varmen ned til lav temperatur tilsett miso-pasta, og visp. Når misoen er helt oppløst, skrus varmen opp til høy igjen og tilsettes sukker. Visp hele tiden for å sikre at sukkeret ikke brenner på bunnen av kjelen. Fjern kjelen fra varmen når sukkeret er helt oppløst. Avkjøl til romtemperatur.  

Tørk torskefilet helt tørre med tørkepapir. Pensle fisken med miso-marinaden og legg  på en tallerken og dekk til tett med plastfolie. La fisken marinere i kjøleskapet i to til tre dager.   Forvarm ovnen til 230 ° C. Varm en ildfast stekepanne over høy varme på kokeplaten . Tørk av overflødig miso-marinade, drypp pannen med litt olje, legg fisken med skinnsiden opp på pannen og stek til bunnen av fiskeskinnet  er brunt og det har sorte flekker. Det tar ca 3 minutter.

Snu fisken og stek på andre siden til den er brunet i 2 til 3 minutter. Legg fisken i en ildfast form i ovnen og stek i 5 til 10 minutter til fisken flaker seg fint. I stedet for å tilberede fisken på komfyr og i ovn kan du gjøre grille den utendørs  eller under en broiler i ovnen. 

Server gjerne med svart ris og spinatsalat med sesamoljedressing

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev