Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Ovnsbakt hellebarn, oliven- og tomatnage og cannelinibønner

Ovnsbakt hellebarn, oliven- og tomatnage og cannelinibønner>

OLIVEN OG TOMATNAGE

150 g Arbequina oliven, med stein

3 plommetomater

1 dl tørr hvitvin

5 dl fiskekraft fra hellebarnet

2-3 fedd hvitløk

2 sjalottløk, i skiver

5 hele hvite pepperkorn

stilker av frisk basilikum

1 dl olivenolje

100 g usaltet smør

friskpresset sitronsaft

 

 

Rens olivenene og ta vare på steinene. Skold tomatene og ta ut kjernene. Ta vare på kjernen og kutt kjøttet i terninger.

 

I en kasserolle freser du olivensteiner, hvitløk, sjalottløk og pepperkorn i litt olje. Løken må ikke bli brun. Tilsett tomatkjerner og hvitvin, og kok til det er nesten tørt i kjelen.

Tilsett fiskekraften og kok opp.

 

La det hele trekke i 10-15 minutter med basilikumstilkene.

 

Sil av kraften i en ny kjele og sett til side. Rett før servering kokes nagen, eller kraften, opp med smør og olivenolje. Kjør kraften opp med en stavmikser.

Tilsett ferdigkokte bønner, rensede oliven og kuttede tomater. Varm raskt opp igjen før det hele anrettes i en dyp tallerken.

 

CANNELINIBØNNER

200 g tørkede cannelinibønner

1 liter kyllingkraft

2 fedd hvitløk

noen kvister frisk timian

 

Legg bønnene i bløt i rikelig med kaldt vann og la dem stå i romtemperatur i et døgn. Sil av vannet og hell i en kjele. Tilsett kyllingkraft, hvitløk og timian. Kok opp og skum godt av.

La bønnene trekke rett under kokepunktet i ca 1 1/2 time til de er møre.

Sil av kraften i en ny kjele og avkjøl bønnene.

 

GRØNNSAKER

1 fennikel

1 stor gulrot

1 purreløk

salt til trekking

olivenolje

maldonsalt

 

Vask grønnsakene godt og del fennikelen i båter. Skrell gulroten og skjær i tynne skiver. Del purreløken i biter på 6-7 cm lengde. Kok opp vann med rikelig salt.

 

Legg i først i fennikelen og la den trekke i 3-4 minutter før du legger i purreløken. La disse trekke i 4-5 minutter. Legg i gulrotskivene og la dem ligge i ca 1 minutt før du tar alle grønnsakene opp og smaker til med olivenolje og maldonsalt.

 

Anrett grønnsakene ovenpå fisken.

 

HELLEBARN

4 filetstykker hellebarn, á 150 g

salt og hvit pepper, fra kvern

litt mild olivenolje

 

Forvarm stekeovnen på 150 °C. Smør olivenolje i langpannen og legg fiskestykkene på. Krydre med salt og pepper og pensle med olivenolje. Bak fisken i ovnen i ca 10-12 minutter.

 

Ta ut fisken og anrett i dyp tallerken. Hell nagen med bønner, tomat og oliven over fisken. Anrett fennikel, purreløk og gulrot på fisken.

 

Legg litt finsnittet frisk basilikum på toppen.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev