FOTO Ulla Westbø
KOKK Nils Henrik Søberg og Raul Jimenez
APPETITT 2/2008
2-3 kamskjell pr person avhengig av størrelse
1/2 mango
1 avocado
1 lime
1 dl god olivenolje
1 neve koriander
Kutt mango og avocado i små terninger og finhakk koriander. Tilsett olje og pass på at det ikke blir for bløtt. Smak til med salt, pepper og lime.
SOYASKUM
2 hvitløkfedd
125 g smør
1/2 tommel ingefær
1/2 rød chili
2 dl soyasaus
1 sjalottløk
1/2 lime
Ha smøret i en kjele og kok opp. Smøret skal koke helt til det får en nøtteaktig smak og lukt. Kutt ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk i små terninger og hell på soyasaus til det dekker.
Avkjøl litt av det brunede smøret og sil dette igjennom en fin sil over blandingen. Smak til med lime.
Stek kamskjellene i en panne og anrett dem på en tallerken med salsaen i midten. Dander soyasmøret rundt og pynt med koriander.