Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr kamskjell, soyasmør, avocado og mangosalsa

kamskjell, soyasmør, avocado og mangosalsa >

2-3 kamskjell pr person avhengig av størrelse

1/2 mango

1 avocado

1 lime

1 dl god olivenolje

1 neve koriander

 

Kutt mango og avocado i små terninger og finhakk koriander. Tilsett olje og pass på at det ikke blir for bløtt. Smak til med salt, pepper og lime.

 

SOYASKUM

2 hvitløkfedd

125 g smør

1/2 tommel ingefær

1/2 rød chili

2 dl soyasaus

1 sjalottløk

1/2 lime

 

Ha smøret i en kjele og kok opp. Smøret skal koke helt til det får en nøtteaktig smak og lukt. Kutt ingefær, chili, sjalottløk og hvitløk i små terninger og hell på soyasaus til det dekker.

Avkjøl litt av det brunede smøret og sil dette igjennom en fin sil over blandingen. Smak til med lime.

 

Stek kamskjellene i en panne og anrett dem på en tallerken med salsaen i midten. Dander soyasmøret rundt og pynt med koriander.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev