Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Pasta vongole

Pasta vongole>

400 g hjerteskjell ferdig vannet. Dette gjøres for å få ut sand fra skjellet

300 g spagetti av bra kvalitet

en god porsjon hakket flatpersille

1 finhakket løk

4 fedd finhakket hvitløk

1 dl olivenolje

100 g parmesan

4 artisjokkhjerter, fra boks kan også brukes

noen stilker persille

5 dl tørr hvitvin

1 sitron

 

Rens artisjokkene og kok dem med litt sitronsaft og persillestilker. La dem trekke i laken i ca 20 minutter før de renses for tråder og grove blader. Del opp artisjokkene i passe store biter. Rist løk og hvitløk i en kjele. Tilsett skjell og hvitvin.

 

La vinen dampe delvis bort og sett over et trykklokk. Pastaen kokes som anvist på pakken og skal være al dente.

Hell pastaen i ett dørslag og så tilbake i kjelen igjen. Vend inn litt olje i pastaen og hell de ferdig åpnede skjellene over.

 

Ta ut de skjellene som ikke har åpnet seg. Press litt sitron over. Ha i artisjokkene og dryss over med salt og kvernet sort pepper. Riv over parmesan etter ønske.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev