FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Lars Ivar Helgesen og Stian Floer
APPETITT 2/2009
400 g hjerteskjell ferdig vannet. Dette gjøres for å få ut sand fra skjellet
300 g spagetti av bra kvalitet
en god porsjon hakket flatpersille
1 finhakket løk
4 fedd finhakket hvitløk
1 dl olivenolje
100 g parmesan
4 artisjokkhjerter, fra boks kan også brukes
noen stilker persille
5 dl tørr hvitvin
1 sitron
Rens artisjokkene og kok dem med litt sitronsaft og persillestilker. La dem trekke i laken i ca 20 minutter før de renses for tråder og grove blader. Del opp artisjokkene i passe store biter. Rist løk og hvitløk i en kjele. Tilsett skjell og hvitvin.
La vinen dampe delvis bort og sett over et trykklokk. Pastaen kokes som anvist på pakken og skal være al dente.
Hell pastaen i ett dørslag og så tilbake i kjelen igjen. Vend inn litt olje i pastaen og hell de ferdig åpnede skjellene over.
Ta ut de skjellene som ikke har åpnet seg. Press litt sitron over. Ha i artisjokkene og dryss over med salt og kvernet sort pepper. Riv over parmesan etter ønske.