FENNIKELPURE
5 dl h-melk
5 dl fløte
2 fennikel
1 søtløk
1 mandelpotet
1 anis
1 dl hvitvin
saften av 2 lime
4 ss Dauro olivenolje
200 g revet,røkt kolje
dansk karse eller gressløk
salt og hvit pepper
Fres hakket søtløk, potet, fennikel og anis i en kjele. Kok ut med hvitvin og redusèr. Tilsett fløte og melk og la det små koke til grønnsakene er møre og smakene har kommet frem.
Fjern anisen og kjør suppen glatt i en kjøkkenmaskin. Smak til med lime, olivenolje, salt og pepper.
Server kremen romtemperert med revet kolje, karse, gressløk og olivenolje. Knekk noen flatbrød og legg på.
FLATBRØD
Revet 500 g hvetemel
250 g sammalt rug
500 g vann som kokes opp
20 g salt
Alt blandes og kjøres til en kald go glatt deig og avkjøles helt. Kjevle deigen ut på en pastamaskinså tynt så mulig. Stek flatbrødene direkte i en tørr panne. Knekk flatbrødet opp i passende biter