Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Røkt kolje, fennikelkrem og flatbrød

Røkt kolje, fennikelkrem og flatbrød>

FENNIKELPURE

5 dl h-melk

5 dl fløte

2 fennikel

1 søtløk

1 mandelpotet

1 anis

1 dl hvitvin

saften av 2 lime

4 ss Dauro olivenolje

200 g revet,røkt kolje

dansk karse eller gressløk

salt og hvit pepper

 

Fres hakket søtløk, potet, fennikel og anis i en kjele. Kok ut med hvitvin og redusèr. Tilsett fløte og melk og la det små koke til grønnsakene er møre og smakene har kommet frem.

 

Fjern anisen og kjør suppen glatt i en kjøkkenmaskin. Smak til med lime, olivenolje, salt og pepper.

 

Server kremen romtemperert med revet kolje, karse, gressløk og olivenolje. Knekk noen flatbrød og legg på.

 

FLATBRØD

Revet 500 g hvetemel

250 g sammalt rug

500 g vann som kokes opp

20 g salt

 

Alt blandes og kjøres til en kald go glatt deig og avkjøles helt. Kjevle deigen ut på en pastamaskinså tynt så mulig. Stek flatbrødene direkte i en tørr panne. Knekk flatbrødet opp i passende biter

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev