Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Skrei, ingefær og stekt pak choi

Skrei, ingefær og stekt pak choi>

500 g skreifilét, bruk ryggstykket

 

Legg fisken hel på et bakebrett og strø grovsalt over. La det ligge i 10 minutter. Skyll fiskestykket under kaldt vann og tørk det på et klede.   

 

Pak choi

 4 pak choi

1 finhakket sjalottløk

2 ts ingefær

olje til steking

 

Kutt av det nederste på pak choien. Plukk bladene fra hverandre og skyll dem. Stek bladene sammen med ingefær i olje og finhakket sjalottløk. Smak til med salt og pepper.

 

 

Gulrot og gresskarpuré med sitrongress

 300 g gulrot

200 g flaskegresskar

3 sitrongress

1 l appelsinjuice

1 banansjalottløk

¼ chili uten frø

50 g smør

 

Skrell gulroten og gresskaret. Slå i stykker sitrongresset og skrell løken. Kutt gulroten i små terninger og gresskaret i mindre terninger for å redusere koketiden. Kok dette opp med appelsinjuice, sitrongress og finhakket chili. Sil av. Kjør blandingen i en kjøkkenmaskin til den er glatt og tilsett smøret. Smak til med salt og godt med pepper.

 

Ingefærolje

15 g skrelt ingefær

1 dl raps eller solsikkeolje

 

Finhakk ingefær. Legg den i olje og mos dette med en stavmikser. Varm oljen lett opp og sil av.

 

Vierge

1 liter oksekraft

2 banansjalottløk

20 g ingefær

1 hvitløk

3 kvister estragon eller 2 ts tørket

1 ts hele, sorte pepper

1/4 chili 

1 dl soyasaus

60 g valnøtter

10 blader bladpersille

10 gressløkstrå

 

Alle ingrediensene kuttes og svis i olje, Tilsett oksekraften og kok opp. Sett ned varmen og la kraften putre ca 1 time på svak varme. Rør rundt noen ganger under koketiden. Tilsett 1 dl soyasaus og la sausen redusere litt. Sil av og reduser kraften litt til. Ha valnøttene i et klede. Smell kledet i bordet til nøttene blir knust i grove biter, eller hakk dem med kniven. Ha valnøttene i sausen. Bladpersillen grovhakkes og gressløken finhakkes. Dette tilsettes sammen med finhakket banansjalottløk. Sprekk sausen med olivenolje som røres inn med en skje.  

 

Korianderskum

1 sjalottløk

2 dl hvitvin

2 dl vann

30 g smør

1 bunt koriander

texcturas

 

Skrell og kutt løk og koriander. Kok dette opp sammen med resten av ingrediensene. Kjør blandingen på en stavmikser og sil av. Tilsett en teskje lecite eller teksturas for å få et skum. Anrett fisken på pak choien. Legg et egg med gulrot- og gresskarpuré ved siden av. Dander vierge-sausen og nøtter rundt, og avslutt med skummet rett før servering.

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev