Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Steam bun med panert og fritert sjøkreps

Steam bun med panert og fritert sjøkreps>

Bun

ca 20 buns

20 g fersk gjær

1,5 dl vann

0,25 dl melk

6 dl mel

½ dl sukker

1 klype salt

½ ts bakepulver

0,25 dl nøytral olje

 

 

Bland alle ingrediensene i en eltemaskin og la deigen hvile i 30 minutter.

Del deigen opp i små boller. Kjevl bollene flate og brett sammen.

La deigen hvile i nye 30 minutter. Steam bollene på bakepapir i en bambussteamer eller steamovn.

Skjær et snitt med en skarp kniv i «bretten». Fyll med kål, agurk, bønnespirer, koriander og den friterte sjøkrepsen.

 

Sjøkreps

eggehviter

hvetemel

pankomel

litt salt

kjele med olje til fritering på 180 °C

 

Rens sjøkrepsen og legg halene i lett saltlake i 10 minutter. Skyll av og tørk.

Paner i denne rekkefølgen; hvetemel, eggehvite og pankomel.

Friter til de er gylne og sprø.

 

tilbehør

Finsnittet kål

kimchibase

agurk, i tynne skiver

bønnespirer

fersk koriander

 

Finsnitt kål og bland den med kimchibasen til den blir så sterk som du vil  ha den. Skjær agurk i tynne skiver.

Her kan man fylle med krabbe, kylling, langtidsbakt gris og mye annet. Med fotball og en iskald øl blir ikke livet bedre.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev