Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr stekt kveite og jordskokker

stekt kveite og jordskokker>

En god rett både som forrett og hovedrett, gjerne til en festlig anledning.

 

Stekt kveite

600 g kveite, med fettkanten på 50 g

hvetemel salt og pepper

klaret smør

 

Kutt kveiten i fire like biter som saltes og pepres. Sikt hvetemel på den siden hvor skinnet har vært.Stekes så på sterk varme med melsiden ned til den har fått en brun og sprø skorpe. Trekk pannen til siden, snu fisken og la den trekke i pannen til den lett begynner å flake seg.

 

Jordskokkrem

200 g skrelte jordskokker

50 g smør

1 sjalottløk

3 dl tørr hvitvin

1 fedd hvitløk

5 dl melk

5 dl fløte salt og pepper

 

Stek jordskokkene lett sammen med hvitløk, og smør til de er gylne. Lag reduksjon ved å koke inn vinen og sjalottløken til en sirup.
Ha over melken og fløten på jordskokkene og la dem småkoke i 30 minutter. Kjør jordskokkene i en kjøk- kenmaskin med reduksjonen til en glatt puré. Smak til med mer av reduksjonen, salt og hvit pepper.

 

Stekte jordskokker

200 g jordskokker

50 g klaret smør

hvitløk, salt og hvit pepper 

 

Kutt jordskokkene i ønskede biter, det kan gjerne være 1 cm tykke skiver. Kokes i saltet vann i 5 min- utter og avkjøles i isvann. Stekes så i det klarete smø- ret med hvitløk på medium varme over lengre tid, slik at sødmen og den gode smaken kommer frem. Smak til og sil av smøret etter steking. Bland det med 1/3 soyasaus og saften av en sitron. Brukes som saus. Serveres med kokt purreløk som vendes inn i smøret. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev