Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Stekt piggvar, bakt sellerirot, grønnkål glasert i søl og fåresyresaus

Stekt piggvar, bakt sellerirot, grønnkål glasert i søl og fåresyresaus>

Bakt sellerirot

Vask en sellerirot fri for jord. Pakk den inn i alu-folie og bak den i ca. 1 time til den er mør. Tiden avhenger av størrelsen. Skjær den tynt opp med en mandolin. 

 

Grønnkål og søl

Pisk kaldt smør inn i 2 ss redusert hvitvin og 2 ss vann til en halvtynn smørsaus. Ha i en liten neve søltang i sausen, kok opp og la det trekke i ca. 5 minutter. Kjør tangen inn i sausen med en stavmikser.

Blansjer grønnkål, tørk den godt og bland den inn i sølsausen. Smak til med salt.

 

Fåresyresaus

Skyll piggvarbeina i en time i kaldt vann. Tørk dem godt og brun av beina i en kjele med mye smør. Sil bort fettet og ha på hvitvin. Reduser og pisk inn kaldt smør til en passe tykk saus. Ha i en god mengde med finhakket fåresyre rett før servering.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev