Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Stekt piggvar, blomkål og sitronpuré

Stekt piggvar, blomkål og sitronpuré>

Pommes Anna

4 store bakepoteter

100 g smeltet smør

salt

 

Høvl bakepotetene i tynne skiver. Stikk dem ut og legg dem i det smeltede smøret. Bland alt godt med smør og salt. Putt dem tilbake i de formene du brukte til å stikke dem ut med. Stek dem i ovnen ved 180 °C  i ca. 40 minutter til de er møre.

 

Blomkålpuré

1 blomkål

3 dl melk

salt

 

Del blomkålen opp i passe biter. Ha bitene i en kjele og hell melk over så det nesten dekker. Kok til de er møre og kjør det til en glatt puré med litt av melken. Smak til med salt.

 

Sitronpuré

skallet av 10 sitroner

 

Skrell sitronene og ta vare på skallet. Blansjer skallet seks ganger i vanlig vann og to ganger med en del sukker i. Sørg for at skallet er helt mørt. Kjør det til en smidig puré.

 

Smørstekt piggvar

800 g fileter av piggvar

200 g smør

salt og pepper

 

Kutt filetene i fire, fine stykker og ha på salt og pepper. Stek dem i panne til du får en stekeskorpe. Ha i smør og øs over til de er ferdige.

Ta vare på fettet i pannen som blir til overs, dette er en fin base til sausen.

  

Grønnkål

1 pakke grønnkål

 

Sett på en kjele med litt vann, salt og mye smør. Riv fine biter av kålen. Ha kålen i smørvannet til de er møre.

 

Nøttesmør

½ dl soyasaus

2 never hasselnøtter

smøret fra steking av fisk

 

Rist hasselnøttene godt i en varm panne. avkjøl litt og kutt i mindre biter. Ta smøret du hadde igjen fra steking av fisken. Tilsett soyasaus og de hakkede hasselnøttene.