Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torsk med rå grønnsaker

Torsk med rå grønnsaker>

320 g renskåret torsk, 80 g pr. person

1 persillerot

1 gulrot

1 rødbet

dill som pynt

 

SURE SAGO

100 g sagogryn

5 dl vann

0,5 dl eple-eddik

 

LAKE

3 dl konsentrert eplesaft

1 dl eple-eddik.

 

SAUS

100 g tørket steinsopp

1,5 l lunket vann

5 dl hønsefond

30 g usaltet smør

 

Sagogrynene kokes til de er helt blanke og skylles i kaldt vann. Tilsett laken og la dem stå og trekke i 8 timer i kjøleskap. Tørket steinsopp tilsettes lunkent vann. La soppen trekke i ett døgn i kjøleskapet.

 

Sil fra soppen, kok soppkraften ned til ca 5 dl og tilsett hønsefond. Kok opp og smak til med sitron, salt, sukker og pepper. Pisk inn smøret rett før servering.

 

Del torsken opp i fire like store deler på ca 80 g hver. Sett den i ovnen på 70 °C i ca 10 minutter. Ta ut torsken, legg den i en dyp tallerken og salt den. Sure sagogryn legges på toppen av fisken.

 

De rå grønnsakene skjæres tynt  og monteres på toppen av fisken. Pynt med små dillkvaster. Sausen serveres i sausenebb ved siden av.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev