Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torskehoder med bottargasmør, estragonemulsjon og flatbrød

Torskehoder med bottargasmør, estragonemulsjon og flatbrød>

Torskehoder

To hoder av stor torsk deles i to på langs. Legges i 20 % saltlake på 1 liter vann og 200 g salt i to timer. Dampes på rist eller i dampovn i seks minutter. Dra av skinnet og topp med salt og brunet smør.

 

 

Bottargasmør, sukkersaltet med røkt torskerogn

100 g smør

40 g bottarga

 

Pisk smør og bottarga luftig. Topp med litt revet bottarga ved servering.

 

 

Estragonemulsjon

1 egg

3 dl estragonolje

1 ss sennep

 

Kjør opp egg med sennep. Spe med estragonoljen i tynn stråle. Smak til med salt og sitron.

 

 

Flatbrød 

200 g hvetemel

100 g sammalt rug

75 g malt malt

1 ts salt

2,5 dl vann

 

Bland alt, kjevle tynt og stek på takke i ønsket fasong.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev