Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Torskekjake, potetflatbrød og karsesmør

Torskekjake, potetflatbrød og karsesmør>

Torskekjake

Skyll torskehodene godt i kaldt vann, legg dem i en kjele og dekk med iskaldt vann. Ha i 1 ts salt pr. 1 liter vann. Kok opp hodene, og sett kjelen til side. La dem trekke i ca. 10 minutter til kjakene løsner fra hodet. Ta hodene ut av kjelen og la dem renne av seg på kjøkkenpapir.

Fjern skinnet forsiktig med fingrene og bruk hansker. Salt og pepre kjakene godt og grav ut med en skje.

 

Potetflatbrød

Kok 2 kg poteter uten salt, avkjøl og mal dem gjennom en kjøttkvern to ganger mens de enda er varme før de avkjøles. Bland videre sammen 6 ss potetmasse, 2 ts salt, 1 dl hvetemel og 2 dl finmalt rug. Kjør alt sammen i en hurtighakke til en seig deig.

Del deigen inn i 7-8 like store emner, avhengig av hvilken størrelse du vil ha på flatbrødene. Kjevle emnene så tynt du får til og stek på takke eller i en glovarm og tørr stekepanne til de er gjennomstekte. Legg flatbrødene på bakepapir og tørk dem i ovnen på 60 °C til de er helt tørre. Oppbevar i lufttett boks.

 

Karsesmør

8 pakker små karser

2 ss olivenolje

200 g temperert meierismør

saften av 1 sitron og zest

pepperrot

 

Kjør olivenolje og karse sammen til en glatt paste. Ha smøret i en kjøkkenmaskin og sett på vispen. Pisk smøret til det er hvitt og luftig. Vend inn karsepasten og sitron. Smak til med litt pepperrot. Topp smøret med revet pepperrot og karse.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev