FOTO veslemøy Vråskar
KOKK tony Michelle Olsen og Tam Than Vo
appetitt 1/2012
Andebryst til 4 personer
2 pastinakker
150 g rosenkål
100 g østerssopp
olje til steking
2 ss smør
salt og pepper etter smak
Brun andebrystene i pannen og stek dem videre i ovnen i ca 8-10 minutter på 200 °C. La dem hvile i 5 minutter.
Skrell to pastinakker og hakk dem i terninger. Kok til de er møre med litt salt i vannet. Sil pastinakkene og kjør dem med smør i en blender. Smak til med salt og pepper. Blancher rosenkålen og ha i revet østerssopp. Stek dette sammen i olje. Tilsett litt smør og krydre med salt og pepper mot slutten.
Solbærsaus
3-4 ss sukker
2 dl solbær
2 dl rødvin
2 dl portvin
2 dl oksekraft
maizena til jevning
Brun sukker i en kjele og ha i solbær, rødvin, portvin og kraft. Reduser ned til 5 dl og sil av sausen. Jevn den ut med 2 ts maizena utrørt med 2 ss vann. Smak til med salt og pepper.
Duchesspoteter
1 kg poteter
100 g smør
3 eggeplommer
1 dl fløte
salt og pepper
Kok potetene til de er møre og sil av vannet. Stamp potetene og tilsett smør, eggeplommer og fløte. Krydre med salt og pepper. Bland alt godt og ha blandingen i en ildfast form. Stek formen i ovnen på 200 °C i ca 10 minutter eller til det har en fin gylden brunfarge. Skjær andebrystet i fine skiver og legg det ved siden av potetene. Dander med saus og resten av garnityret rundt.