Hovedretter Fjærkre Andebryst, pastinakkpuré og solbærsaus

Andebryst, pastinakkpuré og solbærsaus>

Andebryst til 4 personer

2 pastinakker

150 g rosenkål

100 g østerssopp

olje til steking

2 ss smør

salt og pepper etter smak

 

Brun andebrystene i pannen og stek dem videre i ovnen i ca 8-10 minutter på 200 °C. La dem hvile i 5 minutter.

Skrell to pastinakker og hakk dem i terninger. Kok til de er møre med litt salt i vannet. Sil pastinakkene og kjør dem med smør i en blender. Smak til med salt og pepper. Blancher rosenkålen og ha i revet østerssopp. Stek dette sammen i olje. Tilsett litt smør og krydre med salt og pepper mot slutten.

 

Solbærsaus

3-4  ss sukker

2 dl solbær

2 dl rødvin

2 dl portvin

2 dl oksekraft

maizena til jevning

 

 Brun sukker i en kjele og ha i solbær, rødvin, portvin og kraft. Reduser ned til 5 dl og sil av sausen. Jevn den ut med 2 ts maizena utrørt med 2 ss vann. Smak til med salt og pepper.

 

Duchesspoteter

1 kg poteter

100 g smør

3 eggeplommer

1 dl fløte

salt og pepper

 

Kok potetene til de er møre og sil av vannet. Stamp potetene og tilsett smør, eggeplommer og fløte. Krydre med salt og pepper. Bland alt godt og ha blandingen i en ildfast form. Stek formen i ovnen på 200 °C  i ca 10 minutter eller til det har en fin gylden brunfarge. Skjær andebrystet i fine skiver og legg det ved siden av potetene. Dander med saus og resten av garnityret rundt.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev