Hovedretter Fjærkre spicy kyllingsuppe og honningglasert kyllingspyd

spicy kyllingsuppe og honningglasert kyllingspyd>

8 sjalottløk, skrelt og delt i to

½ rød chili, finhakket

½ jalapeno, finhakket

2 ss rapsolje

1 liter kyllingkraft

1 lime

salt og pepper

2 kyllingbryst

2 ss honning

2 ss finhakkede urter, f. eks timian, estragon og persille

2 gulrøtter, gjerne i forskjellige farger

 

Fres løk, chili og jalapeno i olje i et par minutter til det får farge. Ha på kyllingkraften og la det koke til suppen har den styrken og smaken du ønsker. Smak til med limesaft, salt og pepper.  

Skjær kyllingbrystene i strimler på langs og tre dem på spyd. Krydre kyllingspydene med salt og pepper. Ha på honning og friske urter.

Stek spydene i ovnen på 200 °C til de er gylne og gjennomstekte. Dette tar ca. 8 minutter.  Skjær gulrøttene i spiraler eller strimler. La strimlene trekke i suppen 2-3 minutter like før servering.    

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev